Wednesday, July 28

Ataxia


Είναι κάποιες φορές που όταν βρίσκεις και ακούς νέες μουσικές, κολλάς. Τρως σκάλωμα ρε παιδί μου. Τα κομμάτια μπαίνουν στο repeat για μέρες μέχρι να θυμηθείς ότι υπάρχει και άλλη μουσική εκτός από αυτά τα "νέα ευρήματα". Η μουσική που άκουγες τόσο καιρό.

Έτσι είναι και τα κομμάτια των Ataxia. Μα πρώτα, ας πούμε ποιοι και τι είναι οι Ataxia. Είναι ένα short-lived γκρουπάκι-project του (κιθαρίστα ως γνοστών) Frusciante των RHCP, του μπασίστα Joe Lally των Fugazi και του Josh Klinghoffer —και αυτός των RHCP. Οι Ataxia έγραψαν μουσική jamάρωντας, improvising και ηχογραφώντας για 2 εβδομάδες, η οποία χωρίστηκε σε 2 albums. Το "Automate Writing" που βγήκε το 2004 και το AW II του 2007.

Experimental + psychedelic rock at it's finest! Αν και όλη μέρα στο repeat, δε μπόρεσα να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι συγκεκριμένα. Ειδικά από το "Automate Writing". Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ίσως στον δεύτερο δίσκο δεν είναι τόσο προσεγμένα τα κομμάτια όσο και στο πρώτο. Μα αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά μικρο-λεπτομέρεια. Αρκετές φορές οι μελωδίες φέρνουν σε ambient-ο-καταστάσεις και βαριά bass-lines.

ps.: βρείτε τα 2 album στο piratebay (search για ataxia) μιας και πλέον έχουν εξαντληθεί + δεν επανακυκλοφορούν



last.fm / youtube

5 comments:

  1. Τα βρίσκεις πλέον τα σιντάκια σχετικά εύκολα (τρεμόπολις, πάμπλικ πχ τα χουν σίγουρα). Το 2ο ήταν ψιλοσπάνιο, αλλά επανακυκλοφόρησε. Και συστήνω ανεπιφύλακτα και το a sphere in the heart of silence των frusciante και klinghoffer που είναι πολύ παρεμφερές στον ήχο και στο στιλ γενικότερα.

    ReplyDelete
  2. χμ, αλήθεια; από ότι διάβαζα στο net δεν τα βρίσκεις αρκετά εύκολα. I'll give it a try όμως σίγουρα.. sphere in the heart of silence? πάω να το ψάξω, like now :) ευχαριστούμε tati :)

    ReplyDelete
  3. παρόλο που έχουμε να ποστάρουμε πολύ καιρό, δεν σταματάμε να απαντάμε στα comments! ευχαριστούμε Alexander V!

    ReplyDelete
  4. Epatha t idio akribws otan prwtakousa Ataxia.To the sides egine monimo akousma gia polles meres.
    Exw malista kanei edw k arketo kairo arthro gi aytous st blog mou!Tsekare an thes :)
    http://wickedvibesbringthejoy.blogspot.gr/2012/04/ataxia-discography-genrespsychedelic.html

    ReplyDelete

it's good to talk.